O nama

Sa nama je jezik lak, a čas prekratak

Mi smo: TIM koji
MOTIVIŠE
INSPIRIŠE
OSLUŠKUJE
ODUŠEVLJAVA
i
VERUJE DA SE UZ OSMEH NAJBOLJE UČI

Radimo po rečnicima i knjigama koji sadrže sledeće pojmove:
USPEH, LAKOĆA, MAŠTA, ISTRAJNOST, ODLUČNOST

Gde smo: ONLINE,
preciznije: SVUDA
jer ZNANJE nema ograničenja – ni prostorna, ni vremenska.

Naš tim

sonja1

Sonja Stojanović

Marija Berček

Milan Panić

Filip Stojanović

Jovana Savić

Marija Ilić

Jovana Ranković

Vanja Milovanović

Marijana Čejić

Rekli su o nama

branko-preporuka

Бранко Стојановић
Инжењер информатике
Београд, Србија

Као и већина презаузетих родитеља у данашње време био сам принуђен да нађем професора за “онлајн“ часове немачког и српског језика за сина који је 6. разред. После неколико покушаја није било пуно напретка. Ни он, а ни ја нисмо били задовољни. Када смо кренули да сарађујемо са Соњом Стојановић све је било другачије. Не само да је постигао одличне успехе у школи, већ је јако заволео рад са професорком и немачки језик од ког је до тада бежао. Соња је одличан педагог, са врхунском техником у раду са ученицима. Одлично барата школским програмом, и додатно уноси и ваншколске активности у току рада са ученицима како би им одржала пажњу и мотивацију за рад. Мој син је раније био веома повучен и затворен, али је Соња успела некако да му врати самопоуздање и пробуди вољу за радом. Сада смо у ситуацији да дете само заказује часове и једва чека да ради са њом.
Обзиром да знам колико је тешко пронаћи доброг професора, решио сам да са родитељима поделим искуства са Соњом и искрено је препоручујем.

uros vanja komentar

Vanja Stanković
Novi Beograd

Nastavnica Sonja, jedna mlada i draga osoba, uvek spremna da uz osmeh prenese znanje na najzanimljiviji način koji dete može da usvoji.
Izlazi u susret za sve nedoumice i sva pitanja van nastave. Moj sin Uroš, učenik šestog razreda u OŠ"Ratko Mitrović" Novi Beograd, već duži period pohađa časove. Moja preporuka!

bundestag, german flag, reichstag

Jasna S.
Beograd

Učila sam nemački sa Sonjom preko Skype-a pola godine, kao totalni početnik. Na kraju tih pola godine položila sam u Gete institutu nivo A1-1 nivo znanja nemačkog sa velikim uspehom. Ovaj rezultat je direktno proistekao iz upornosti i predanosti sa kojom je Sonja radila sa mnom, velikim znanjem o organizaciji časa i pravim izborom sadržaja, koji potpuno odgovaraju onome što se na polaganju traži.
Takođe, Sonja je izuzetno prijatna osoba, sa ljudskim vrednostima i pedagoškim kvalitetima koje su za jednu mladu osobu, zaista za svaku pohvalu.
Toplo preporučujem Sonju kao izabranog nastavnika nemačkog jezika jer sam sigurna da ona može uspešno da odgovori na svaku situaciju i svaki nivo znanja u učenju.

student, woman, startup

O. Popadić, Beograd

Kada sam tražila profesora nemačkog jezika za moju ćerku, bilo mi je bitno da može lako da joj prenese znanje i da naprave dobru saradnju. Tragajući za adekvatnim profesorom došla sam do Marije koja mi je na prvi razgovor ulila poverenje da će moja ćerka prvenstveno imati jako dobrog pedagoga sa kojim će da radi a i profesora koji će da je nauči jezik. Moja ćerka je veoma zadovoljna koliko je za kratko vreme naučila od Marije i koliko se oslobodila što se tiče jezika koji je tek počela da uči. Mislim da sam imala mnogo sreće što sam naišla na Mariju.

Aleksandra zuljevic komentar

Aleksandra i Nenad Žuljević
Stara Pazova

Ako zaista želite da naučite nemački jezik, preporučujemo Sonju Stojanović. Ispunila je naše kriterijume, a smatramo da smo prilično zahtevni. Sonja je veoma temeljna i posvećena svojim učenicima, časovi su zanimljivi, koriste se različiti izvori za učenje. Nemački jezik učimo sa jakom željom da jednog dana živimo i radimo u Nemačkoj, a ka tom cilju Sonja nam je bila velika podrška.

Sandra komentar

Sandra P, Beograd

Engleski jezik mi je delovao jako teško pre nego što sam krenula sa časovima. Nekoliko puta sam i ranije počinjala da učim i uvek odustajala jer zbog svog radnog vremena nikako nisam uspevala da nađem profesora čiji je raspored fleksibilan. Škola Modern Talking mi je dala mogućnost da biram termine, to mi je bilo najvažnije. Časovi sa Filipom su apsolutno uvek bili zabavni i opušteni, pa sam jako brzo propričala. Oduševljena sam celom organizacijom, a Filipa preporučujem svima!

Dejan komentar

Dejan Gatarević (26), Beograd - Dipl. Hem. Inž.

Škola jezika Modern Talking mi je mnogo pomogla da uvidim svoje najveće nedostatke pri učenju nemačkog jezika i da prevaziđem blokade u konverzaciji. Ja sam se opredelio za individualne časove da bih što pre napredovao i već posle 6 nedelja (15 časova) sam video značajne pomake. Nastavni program je fleksibilnog karaktera koji se usmerava po Vašim potrebama što mi se najviše dopalo. Kao i u svemu bitno je biti istrajan, a sa Sanjom je to najmanji problem, jer je sa njom zadovoljstvo raditi. Svima bih preporučio školu.

Bojana preporuka

Bojana S.

Za Sonju i njenu školu imam samo reči hvale! Bili su mi od velike pomoći kada sam se prvi put susrela sa, naizgled, strašnim nemačkim jezikom i pomogli su mi da prevaziđem početne strahove i predrasude. Uz Sonjinu pomoć sam uspešno i brzo završila i položila A1 nivo, a što je možda i bitnije, zavolela nemački jezik. Učenje novog jezika je zabavno i uvek pravo zadovoljstvo u kombinaciji sa posvećenim profesorkama i interesantnim nastavnim materijalom. Svakome ko želi da nauči novi jezik ili obnovi znanje nekog jezika - toplo preporučujem školu Modern Talking.

Irina preporuka

Irina

Upoznali smo profesorku Sonju po preporuci drugih učenika, kada je Iva na polugodištu osmog razreda imala negativnu ocenu iz nemačkog jezika. Odmah smo napravili plan rada i za vreme zimskog raspusta Iva prešla celo gradivo nemačkog jezika osnovne škole kako bi uhvatila korak sa redovnim gradivom u narednom polugodištu. Vidno je primećen Ivin uspeh i želja za radom jer je profesorka Sonja na individualni način pristupila Ivinom problemu i pomogla joj da zavoli nemački jezik, i tako napravi veliki pomak. Iva sada potpuno samostalno radi sve predmetne obaveze i dobija pohvale i dobre ocene od školskog nastavnika za svoj napredak u radu. Iva trenutno ima kombinovane časove nemačkog, srpskog i engleskog jezika sa profesorkom Sonjom koji imaju za cilj da unaprede trenutno znanje i pomognu u vezi sa prijemnim ispitom za upis u srednju školu.

Our foreign students

swiss comment

Jörg Steimer, COO Regent Lighting​

Our company has founded a subsidiary in Serbia early 2020 and soon after that I have started to learn Serbian with Sonja. My time is usually rather tight, what means I need some flexibility regarding my classes. Also, it is important to me to be able to discuss or learn specific topics about my job or about my plans in Serbia. Both requirements are 100% covered with Sonja and I would say even more! Our classes are interesting, diversified and many times tailored exactly to my needs. Meanwhile I understand our colleagues in Svilajnac pretty well and they are very much impressed about my knowledge in Serbian  Therefore I can only strongly recommend Sonja and Modern Talking!

technology, computer, keyboard

Francoise Jacob, UN Resident Coordinator in Serbia

I have been learning Serbian language with Sonja for a year now, and it has been an excellent experience! Sonja teaches with patience, creativity, and variety of approaches that even the slowest learners like me will thoroughly appreciate. While i have an intense work life, the 2 evening sessions a week with Sonja allow me to completely shift gear and actually expand the capacities of my brain! And a year later, I do understand basic conversations, and hope to be fluent very soon :-). Being able to speak Serbian allows me to interact very differently with all people around me, a must for a UN worker. Hvala puno!

Mina Milošević

Mina Milosević, profesor psihologije, Viera, Florida

Kada je Alek pre godinu dana počeo da uzima časove srpskog sa Sonjom Stojanović, videli smo to kao kratkotrajno i privremeno rešenje – pošto neće moći da provede leto u Srbiji kao svake godine, onda bar da probamo da održavamo srpski i da mu popunimo dane iznenada prazne zbog zatvaranja skole na početku pandemije. Ono što nismo očekivali je da će se to “privremeno rešenje” pretvoriti u fantastično iskustvo koje traje već preko godinu dana. Sa čuđenjem smo gledali kako naše dete počinje da iščekuje časove srpskog, kako trči na Skype, i onda sa uzbuđenjem objašnjava, priča, uči, razmenjuje iskustva, kikoće se, i to sve na srpskom! Još smo više bili iznenađeni kada je Alek sam ponudio da ustaje 2x nedeljno sat vremena ranije da bi mogao da nastavi časove sa Sonjom pre škole (zbog vremenske razlike). Kad mu se raspored u skoli ponovo promenio i jutarnji casovi nisu vise bili mogući, odlučio je da “uglavi” srpski vikendom. Dečak od 12 godina kome su dani ispunjeni školom i spotskim aktivnostima “žrtvuje” to malo slobodnog vremena za čas sa Sonjom- ne znam da li može biti veci kompliment od toga! Sonja je zaista izvrstan pedagog. Ne samo da ume da organizuje aktivnosti i izbalansira učenje jezika i učenje kulture, nego zna i kako da zainteresuje đake I održi im pažnju. Sa Sonjom, časovi srpskog za Aleka nisu časovi, nego druženje kome se raduje i u kome uživa. Za nas roditelje, saradnja sa Sonjom je laka jer je ona izuzetan profesionalac. Pored znanja i profesionalizma, ono što kod Sonje posebno cenimo je koliko joj je stalo do učenika i koliko se trudi da ih zaista upozna i da onda prilagodi materijal tako da odgovara đaku i da ima najbolji efekat. Taj individualni pristup je nešto što se retko nalazi i zašto Sonju iskreno i bez rezerve preporučujemo.

alek comment

Alek Milošević, Florida, USA

Working with Sonja is a lot of fun. She comes up with these great games and you don’t even notice you are are learning because you are having so much fun playing the games. After a few lessons, she gets to know you really well and then she comes up with the activities that are interesting to you. I love hockey and she somehow finds a way to make that be part of our class. When I think of lessons with Sonja, I don’t think of it as “work” at all! She is awesome!
Časovi sa Sonjom su veoma zabavni. Često se igramo igara koje su toliko zabavne da ja i ne primetim da učim. Posle nekoliko časova, Sonja me je dobro upoznala i od tada smišlja aktivnosti koje mene interesuju. Ja mnogo volim hokej, I Sonja nekako nađe način da to bude deo časa. Kad pomislim na casove sa Sonjom, to nisu kao drugi dosadni casovi. Sonja je super!

Sarah comment

Sarah, Victoria BC Canada

Sonja has been teaching me and my kids Serbian over the last couple of years. She has such a calm and positive way with us, my kids are never nervous or worried. In fact, they get excited to have classes with Sonja. She teaches them games and makes learning fun and adapts her lessons to each level my kids are at. Sonja is so organized. She tailors each lesson to really help me learn the concepts. Even if I keep forgetting something, she will work with me to reinforce and remember, she is never impatient. She also has creative ways to get me learning Serbian outside of our lessons such as sending me videos, websites, songs, getting me to change my phone apps to Serbian and suggesting ways to weave basic Serbian phrases into everyday activities with my kids. I like how she mixes structured lesson plans and conversations into each session. She challenges me to work hard. In addition, Sonja is flexible with her time and always available to help. I really enjoy Sonja’s classes and am so impressed with how much me and my kids have learned from her.